W sprawie prostego edytora...

6 wpisów / 0 nowych
MSzach
Portret użytkownika MSzach
W sprawie prostego edytora...

Czy nie można w prostym edytorze wprowadzić/zainstalować kilka "ozdobników" treści? Choćby samo pogrubianie fragmentu wpisu... Nie wymagała by taka czynność wchodzenia w zaawansowany edytor, który działa jak działa, czyli np: zlewa wpis w jedną masę wyrazów...

Zaawansowany edytor dobry by był do tworzenia artykułów lub blogu, a nie do komentarzy. Tak po czasie rozumiem dlaczego na innych stronach zrezygnowano z takiego wyboru.instalując jeden edytor tyle, ze nieco wzbogacony ale o bardzo nieliczne mozliwości..

MSzach
Portret użytkownika MSzach

Adminie dlaczego nie odpowiadasz? -:)

Decyzja o rezygnacji z obecnego edytora jest dość radykalna. Zbadałem tą sprawę i doszedłem do wniosku, że obecnie używany FCKeditor nie ma konkurencji.

1. Pokaż mi na jakiejś stronie edytor, który Ci się podoba. Zrobimy porównanie.

2. Śmiem twierdzić, że da się swobodnie używać naszego edytora jeśli pozna się kilka tricków. Np. w tej chwili robisz tak:
Wpisujesz (lub wklejasz) prosty tekst a następnie przełączasz się na bogaty edytor tekstowy.
Zrób inaczej: wytnij cały tekst z prostego edytora, przełącz się na bogaty edytor, wklej tekst. Zobaczysz, że tekst nie będzie zbity z jedną całość.

Cierpliwość Mariusz. To jest naprawdę solidny software.

pwilk
Portret użytkownika pwilk

Troszku nie aktualne te dane. FCKEditor nie jest rozwijany gdzieś od października jest dostępny moduł dla ckeditor'a, który jest następcą fck. Jeżeli potrzeba pomocy w jego instalacji mogę pomóc, ponieważ zajmuję się rozwijaniem tegoż modułu od samego początku, na stronie drupala. Pomoc oczywiście nie odpłatna w ramach wsparcia idei Demokracji Bezpośredniej.

pwilk, dziękuję za tą cenną sugestię. Bardzo się cieszę, że jest z nami developer drupal'a. Czekałem na Ciebie dobry człowieku :)
Z ckeditorem sobie poradzę ale na pewno będę miał inne pytania. Czy tymczasem chcesz mieć konto administratora na naszym środowisku testowym?

pwilk
Portret użytkownika pwilk

Nie ma najmniejszego problemu, bardzo chętnie pomogę.